Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Flashmob la Curtea de Apel Chișinău: Oamenii au cerut justiție corectă în dosarul lui Șor

© Sputnik / Osmatesco Curtea de Apel Chișinău
 Curtea de Apel Chișinău  - Sputnik Moldova, 1920, 10.03.2023
Abonare
Un alt protest a avut loc astăzi la Curtea de Apel Chișinău unde a fost examinat dosarul pe numele lui Ilan Șor.
CHIȘINĂU, 10 mart - Sputnik. Un flashmob în sprijinul președintelui Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, s-a desfășurat astăzi la Curtea de Apel Chișinău. Manifestația, la care au participat sute de oameni, a fost organizată în contextul unei noi ședințe de judecată în dosarul în care este învinuit liderul formațiunii politice.
Deputatul Partidului „ȘOR”, Vadim Fotescu, a declarat că procesul inițiat pe numele lui Ilan Șor are conotații strict politice și este lipsit de conținut juridic.
„Regimul Maiei Sandu încearcă să-l denigreze pe liderul nostru, Ilan Șor, și pe întreaga noastră formațiune politică, pe fiecare om care împărtășește ceea ce promovează și solicită Partidul „ȘOR”, a spus Fotescu.
La rândul său, deputatul Reghina Apostolova a menționat că ședințele de judecată în dosarul lui Ilan Șor au loc din 2015.
„De atunci, el a prezentat toate dovezile în sprijinul nevinovăției sale, însă guvernarea nu este interesată de aflarea adevărului. Ilan Șor avea atunci 25 de ani. Nu avea nicio funcție publică, nicio funcție de stat. Banii au fost alocați din rezervele BNM. Pentru asta, era nevoie de decizia Guvernului și Parlamentului. Ilan Șor nu avea niciun post în aceste instituții”, a precizat Reghina Apostolova
Și consilierul Partidului „ȘOR” în Consiliul municipal Chișinău, Serghei Burgudji, a criticat modul în care se desfășoară procesul în acest dosar. El a atras atenția asupra presiunilor politice, care sunt exercitate asupra procurorilor și judecătorilor.
„Sperăm că judecătorii și procurorii vor respecta legislația și vor face dreptate. Fiecare cetățean are dreptul la apărare și la avocat și noi cerem ca aceste drepturi ale lui Ilan Șor să fie respectate”, a subliniat Serghei Burgudji.
Vadim Ceban - Sputnik Moldova, 1920, 10.03.2023
Politică
Șeful Moldovagaz anunță că ar putea acționa Guvernul în judecată: Care este motivul
Fluxul de știri
0