Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Șeful Moldovagaz anunță că ar putea acționa Guvernul în judecată: Care este motivul

© Sputnik / Mihai CarausVadim Ceban
Vadim Ceban - Sputnik Moldova, 1920, 10.03.2023
Abonare
Șeful Moldovagaz anunță că va merge în instanță dacă se va demara procedura de revendicare a 3,3 miliarde de lei.
CHIȘINĂU, 10 mart - Sputnik. Șeful Moldovagaz, Vadim Ceban, spune că va acționa Guvernul în judecată în cazul în care va fi demarată procedura de revendicare a 3,3 miliarde de lei de la companie. Declarația a fost făcută în cadrul unei emisiuni televizate.
„Sunt responsabil să apăr interesele companiei. Eu sunt pentru ca datoria să fie ori majorată, ori reevaluată, dar acest lucru trebuie să fie corect făcut, pentru asta noi optăm. Ceea ce este la moment, nu este corect din punct de vedere metodologic și legal. Cred că Guvernul care va demara acest proces va ține cont de ce spun eu sau alți experți”, a spus Vadim Ceban.
Amintim că Parlamentul cere furnizorului de gaze 3,3 miliarde de lei. Este nota de plată pentru investițiile pe care le-a făcut statul în construcția rețelei de gazificare a țării. De cealaltă parte, Moldovagaz, controlată de rușii de la Gazprom, crede că autoritățile exagerează și vrea o nouă evaluare a datoriilor față de stat.
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 10.03.2023
Politică
Maia Sandu a primit în vizită o delegație a FMI
Fluxul de știri
0