Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Declarația privind „agresiunea FR împotriva Ucrainei”, publicată în Monitorul Oficial

© Sputnik / OsmatescoParlament
Parlament - Sputnik Moldova, 1920, 10.03.2023
Abonare
Declarația privind „agresiunea FR împotriva Ucrainei” a fost publicată în Monitorul Oficial.
CHIȘINĂU, 10 mar – Sputnik. Declarație cu privire la „agresiunea Federației Ruse împotriva Ucrainei”, adoptată de deputați în cadrul ședinței din 2 februarie, a fost publicată în numărul de astăzi al Monitorului Oficial.
Documentul a fost adoptat numai de deputații PAS, care dețin majoritatea parlamentară.
Prin această Declarație, deputații au solicitat ca Federația Rusă să înceteze imediat activitățile militare în Ucraina și să retragă necondiționat toate forțele și echipamentele militare de pe întreg teritoriul recunoscut la nivel internațional al Ucrainei.
„În același timp, autoritățile Republicii Moldova susțin eforturile comunității statelor democratice de a institui un tribunal special pentru crima de agresiune împotriva Ucrainei, stabilirea răspunderii pentru crime de război și pentru toate încălcările dreptului internațional umanitar comise de Federația Rusă și acoliții săi în Ucraina”, se mai arată în comunicat.
Documentul confirmă disponibilitatea autorităților Republicii Moldova de a acorda și în continuare asistență umanitară și ajutor locuitorilor Ucrainei care sunt în căutarea unui refugiu din cauza războiului.
Deputații au lansat un apel la unitate, vigilență și responsabilitate către toți cetățenii Republicii Moldova care doresc pace și libertate.
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 02.03.2023
Politică
Deputații au adoptat o declarație cu privire la „agresiunea FR împotriva Ucrainei”
Fluxul de știri
0