Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Spicherul Georgiei, Comisiei de la Veneția: avem nevoie ca în SUA de o lege despre agenți

© Sputnik / Accesați arhiva multimediaDezordini în masă lângă Parlamentul Georgiei, 7 martie 2023
Dezordini în masă lângă Parlamentul Georgiei, 7 martie 2023 - Sputnik Moldova, 1920, 09.03.2023
Dezordini în masă lângă Parlamentul Georgiei, 7 martie 2023
Abonare
Spicherul parlamentului georgian mizează pe înțelegere din partea Comisiei de la Veneția în problema legii privind agenții străini
CHIȘINĂU, 9 mar – Sputnik. Președintele parlamentului Georgiei, Șalva Papuașvili, a expediat o scrisoare președintelui Comisiei de la Veneția prin care a explicat necesitatea adoptării legii ce reglementează activitatea agenților străini pe teritoriul acestei țări.
Papuașvili a subliniat, între altele, că Georgia se află într-un mediu de securitate complicat și în continuă schimbare, iar acest fapt dictează necesitatea unui astfel de instrument juridic.
„În astfel de condiții, apar probleme tot mai noi și mai importante, la care structurile statului trebuie să reacționeze. Pentru rezolvarea eficientă a acestor probleme, sunt necesare niște standarde mai înalte de transparență și raportare din partea tuturor părților implicate”, a scris el.
Papuașvili a menționat că versiunea georgiană și americană a proiectului de lege sunt îndreptate spre asigurarea unei transparență minime în activitatea ONG-urilor.
Беспорядки у парламента в Тбилиси - Sputnik Moldova, 1920, 08.03.2023
Internațional
Autoritățile de la Tbilisi n-au dreptul să se apere la fel ca cele din SUA și UE?
Fluxul de știri
0