Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Potrivit Președinției, Maia Sandu știe să asculte gândurile care-i frământă pe oameni

© Sputnik / OsmatescoMaia Sandu
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 09.03.2023
Abonare
Maia Sandu a fost într-o vizită de lucru în raionul Leova, unde a discutat cu oamenii și a vorbit despre planurile guvernării.
CHIȘINĂU, 9 mar – Sputnik. Serviciul de presă al Președinției moldovenești face publice câteva date selective despre o vizită recentă a Șefului Statului, Maia Sandu, în raionul Leova, unde a avut întâlniri cu oamenii din câteva localități.
Informații inedite despre capacitățile Maiei Sandu aflăm din comunicat în momentul în care ajungem la descrierea sumară a discuției acesteia cu oamenii din satul Filipeni. Responsabilii de comunicare cu presa fac următoarea relatare:
„La Flilipeni, Președinta Maia Sandu a ascultat gândurile care-i frământă pe localnici și le-a dat asigurări că face tot posibilul pentru a păstra pacea și stabilitatea”.
Probabil, persoana care a ticluit comunicatul a încercat să-l facă mai citeț, să-i confere o doză de suculență stilistică, trecând dincolo de limbajul sec, specific pentru instituțiile statului. Astfel, autorul textului a ajunns prin zona expresiilor plastice folosite pentru a mitiza ceva sau pe cineva, sau pentru a scrie basme și povești. Sau poate că Președinția a decis să cominice mai puțin sobru cu societatea la nivelul comunicatelor? Că la nivelul declarațiilor făcute pe viu de președinte zgârcenia bate multe recorduri.
Sărim peste aceste observații și revenim la detaliile întrevederilor Președintelui (numită „Președintă” de feminiștii din aparatul instituției prezidențiale).
Sandu a vorbit cu oamenii despre situația din țară, despre problemele din raion precum și despre planurile de dezvoltare a țării, în pofida crizelor prin care trecem în această perioadă. În orașul Leova, șefa statului s-a întâlnit cu oamenii de afaceri cu care a discutat despre problemele întâlnite de aceștia dar și despre politicile statului care vin să-i susțină pe cei care creează locuri de muncă acasă.
„Dezvoltarea economică este prioritatea noastră, iar companiile mici pot accesa credite mai ieftine în cadrul programelor de dezvoltare oferite de Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului. I-am îndemnat pe antreprenorii din Leova să folosească aceste instrumente pentru a-și crește afacerile și a crea noi locuri de muncă”, a declarat Sandu.
La Flilipeni, dup ce „a ascultat gândurile care-i frământă pe localnici”, Sandu „le-a dat asigurări că face tot posibilul pentru a păstra pacea și stabilitatea”. Aici ea a mai menționat că dezvoltarea localităților este o prioritate. Președintele a făcut referire și la programul „Satul European” cu ajutorul căruia Gimnaziul din acest sat a fost dotat cu table interactive și calculatoare.
La Tigheci, Președinta Maia Sandu a găsit mai multe proiecte în plină desfășurare. În comună se construiește apeductul iar de curand, cu ajutorul Suediei, a fost achiziționată tehnică ce îi va ajuta pe localnici să colectează deșeurile în tomberoane speciale. De asemenea, șefa statului a reiterat că este important să dezvoltăm localitățile cu viziune, și a făcut referire la Planul urbanistic al comunei care a fost elaborat în cadrul Programului „Satul European".
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 05.03.2023
Politică
Se va aventura, oare, Maia Sandu, spre Cotroceni? O părere la subiect de Ion Cristoiu
Fluxul de știri
0