Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Se va aventura, oare, Maia Sandu, spre Cotroceni? O părere la subiect de Ion Cristoiu

© Sputnik / Rodion ProcaMaia Sandu
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 05.03.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Cunoscutul jurnalist Ion Cristoiu ajunge la concluzia că se pregătește candidatura Maiei Sandu pentru Cotroceni, în România. Candidata cui?, se întreabă însă cunoscutul jurnalist.
CHIȘINĂU, 5 mar - Sputnik, Bogdan Duca. Ion Cristoiu consideră că se pregătește candidatura Maiei Sandu pentru Cotroceni iar această candidatură, agreată de toate părțile care controlează țara, face ca să fim deja în plină campanie electorală.
Astfel, nu este voie să fie criticată ci doar elogiată Maia Sandu în presa mainstream din România. Acest lucru merge până la o cenzură dură, care nu se face însă oficial. Pentru a exemplifica, Cristoiu atrage atenția asupra momentului invitării uneia din liderele opoziției din Republica Moldova, Marina Tauber, la emisiunea lui Victor Ciutacu, la România TV.
La câteva zile după emisiune, România TV s-a dezis de Victor Ciutacu și și-a cerut oficial scuze pentru că a permis ”propagandei rusești” să aibă platformă pe postul său de televiziune. Comunicatul, nefiresc și absurd, se încheie, atrage atenția Cristoiu, cu o formulare care face referire la ”instituțiile interesate”, ceea ce indică, atrage atenția jurnalistul, presiuni venite dinspre serviciile secrete.
Cristoiu critică isteria cenzurii pentru că Tauber a fost invitată la România tv si se întreabă de ce e considerată o crimă criticarea Maiei Sandu la televiziunile românești.
Explicația pentru această reacție, consideră Cristoiu, este faptul că de fapt laboratoarele din România fabrică candidatura Maiei Sandu și imaginea acesteia, de eroină a democrației și valorilor euro-atlantice, imagine la care contribuie și ”partenerii strategici”- și aici aduce aminte Cristoiu de menționarea elogioasă a Maiei Sandu în discursul lui Biden de la Varșovia.
Din partea cui va candida Maia Sandu? A oricăruia din cele două partide aflate la guvernare în România, PSD sau PNL, dar cel mai probabil din partea PSD, crede Ion Cristoiu.
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 13.02.2023
Analize și opinii
Jurnalist român: Maia Sandu a prezentat un scenariu de Hollywood fără dovezi
Fluxul de știri
0