Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Kremlinul și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu acțiunile de protest din Georgia

© Sputnik / Aleksey Nikolskyi / Accesați arhiva multimediaDmitri Peskov
Dmitri Peskov - Sputnik Moldova, 1920, 09.03.2023
Abonare
Peskov a declarat că protestele din Georgia nu pot să nu provoace îngrijorare în Rusia.
CHIȘINĂU, 9 mart – Sputnik. Protestele din Georgia nu pot să nu provoace îngrijorarea Moscovei, pentru Rusia este important să fie liniște în perimetrul graniței, acum situația lasă de dorit, a spus purtătorul de cuvânt al liderului rus Dmitri Peskov.
„Acesta este totuși un stat învecinat cu noi. Și, în pofida faptului că nu avem relații cu Georgia ca atare, totuși, desigur, starea de lucruri de acolo nu poate să nu provoace îngrijorarea noastră. Evident, pentru noi este important să fie liniște în perimetrul graniței noastre. Acum aici, sigur, situația lasă mult de dorit", a spus Peskov, răspunzând la întrebarea jurnaliştilor dacă Kremlinul este îngrijorat de protestele din Georgia.
Anterior, partidul de guvernământ ”Visul Georgian”, care face parte din majoritatea parlamentară, și Partidul ”Forța Poporului”, care este inițiatorul proiectul de lege cu privire la agenții străini, au declarat că respectivul proiect, care a provocat un val de proteste la Tbilisi, a fost retras din Parlament.
Acțiunile de protest au început în fața clădirii parlamentului georgian din Tbilisi în dimineața zilei de 7 martie. Participanții s-au pronunțat împotriva adoptării proiectului de lege cu privire la agenții străini, care a fost aprobat în acea zi în primă lectură. Anterior, în parlamentul georgian a ajuns proiectul de Lege cu privire la transparența influenței străine, potrivit căruia este propusă crearea în țară a unui registru al organizațiilor neguvernamentale, mass-media și entităților care sunt finanțate de către un stat străin. Inițiatorii proiectului de lege susțin că aceasta este o versiune atenuată a legii americane.
Dezordini în masă lângă Parlamentul Georgiei, 7 martie 2023 - Sputnik Moldova, 1920, 09.03.2023
Internațional
Spicherul Georgiei, Comisiei de la Veneția: avem nevoie ca în SUA de o lege despre agenți
Fluxul de știri
0