Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Fostul premier Ion Chicu o atacă extrem de dur pe Sandu și guvernarea PAS

© Sputnik / Mihai CarausIon Chicu
Ion Chicu - Sputnik Moldova, 1920, 09.03.2023
Abonare
Când Moldova procura gazul cu 225 dolari, tariful intern era 4,63 lei metrul cub, iar acum, moldovenii plătesc 29,26 lei metrul cub, deși prețul de piață al gazului este de 450 dolari, scrie Chicu pe canalul său de Telegram.
CHIȘINĂU, 9 mart – Sputnik. Fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Ion Chicu, care a fost ținta unor atacuri extrem de vehemente din partea PAS pe când conducea cabinetul de miniștri, publică azi un text cu un comentariu critic extrem de dur în adresa actualei guvernări și prezintă câteva cifre importante.
„Când Moldova procura gazul cu 225 dolari, tariful intern era 4,63 lei metrul cub. Pentru că la putere erau „hoții”, cum se exprima Maia Sandu. Acum, când muma analfabetismului funcțional și al corupției deține puterea absolută în țară, moldovenii plătesc 29,26 lei metrul cub , deși prețul de piață al gazului este de 450 dolari”, scrie Chicu pe canalul său de Telegram.
El mai întreabă: „Dacă prețul gazului procurat de peste hotare a crescut de două ori, de ce tariful intern continuă să fie de 6,3 ori mai mare? De ce moldovenii plătesc o factură triplă la gaz?”.
„Maia Sandu nu va răspunde la această întrebare, „nu e în competența ei”, conchide Ion Chicu.
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 09.03.2023
Politică
Potrivit Președinției, Maia Sandu știe să asculte gândurile care-i frământă pe oameni
Fluxul de știri
0