Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Filat: PAS știe cine o să fie următorul președinte al CSJ înainte concurs

© Sputnik / Miroslav RotariVlad Filat
Vlad Filat - Sputnik Moldova, 1920, 09.03.2023
Abonare
Ex premierul Vlad Filat: PAS deja știe cine o să fie președintele CSJ înainte de anunțarea concursului
CHIȘINĂU, 9 mar – Sputnik. Fostul prim-ministru Vlad Filat a declarat la un post privat de televiziune că cei de la PAS deja știu cine o să fie următorul președinte al Curții Supreme de Justiție, înainte ca pentru această funcție să fie anunțat concurs.
„PAS deja a decis cine va fi președintele Curții Supreme, înainte ca să anunțe pentru această funcție concurs public. Printre juriști numele viitorului președinte al CSJ deja este destul de cunoscut și asta nu e normal”, a spus Filat.
La insistențele jurnalistului ca Vlad Filat să spună numele acestei persoane fostul premier a răspuns: „este exact persoana cu care v-ați consultat”.
Jurnalistul a spus că nu s-a consultat doar cu acea persoană, ci și cu alți juriști.
Respectiv, toată lumea informată știe bine pe cine îl vor promova PAS „prin concurs” la funcția de președinte al CSJ?! Adică, la sediul unui partid politic se decide cine va conduce instanța supremă din sistemul judecătoresc al Republicii Moldova? Păi, de ce n-ar fi așa, dacă PAS are undă verde pentru „reforme” din partea Occidentului?!
Curtea Supremă de Justiție - Sputnik Moldova, 1920, 07.03.2023
Politică
Curtea Supremă de Justiție va fi reformată: În ce constă modificarea
Fluxul de știri
0