Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

China a lansat cea mai mare navă container din lume

© Pixabay / HesselVisserContainere
Containere - Sputnik Moldova, 1920, 09.03.2023
Abonare
Jurnalistul Dan Tomozei a anunţat ultima performanţă a Chinei: cea mai mare navă de containere din lume.
CHIȘINĂU, 8 mar – Sputnik, Marius Holdean. Jurnalistul român Dan Tomozei informează pe blogul său o nouă reuşită a Chinei: constructorii șantierului naval Hudong-Zhonghua Shipbuilding Group din Shanghai au predat joi cea mai mare navă de containere din lume, având o capacitate de 240.000 de tone.
Denumită „Mediterranean Tessa” şi construită integral după proiecte și tehnologii chineze, nava are o lungime totală de 399,99 metri, o grindă de 61,5 metri și adâncimea de 33,2 metri, ceea ce o face cea mai mare navă containere din lume.
Pe de altă parte, nava este dotată cu un sistem de deplasare de ultimă oră, care poate reduce emisiile de carbon cu aproximativ 6.000 de tone/an.
Potrivit planului de predare, în acest an, Hudong-Zhonghua Shipbuilding Group din Shanghai va lansa la apă alte trei nave container gigant, una până la finalul acestei luni, apoi în lunile Aprilie și Iunie.
Electricitate - Sputnik Moldova, 1920, 09.03.2023
Economie
Capitalul elen va controla o parte mare a energeticii românești
Fluxul de știri
0