Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Capitalul elen va controla o parte mare a energeticii românești

© Sputnik / Vladimir Pesnya / Accesați arhiva multimediaElectricitate
Electricitate - Sputnik Moldova, 1920, 09.03.2023
Abonare
Grecia va controla bună parte din piața energetică din România. Enel România a fost cumpărat de către Compania Publică de Electricitate din Grecia (PPC).
CHIȘINĂU, 9 mar - Sputnik, Bogdan Duca. Acordul de cumpărare se referă la achiziția tuturor participațiilor deținute de Enel și filialele sale din România pentru o sumă totală de aproximativ 1,26 miliarde de euro (pe baza valorii totale a activității, care se ridică la aproximativ 1,9 miliarde de euro). Contravaloarea totală este supusă unor ajustări periodice și include un mecanism de câștiguri în contextul unei posibile plăți suplimentare bazate pe o creștere viitoare a valorii activităților comerciale.
Finalizarea achiziției este preconizată să aibă loc până în al treilea trimestru al anului 2023 și va fi supusă anumitor condiții (condiții precedente) obișnuite în astfel de tranzacții, inclusiv, printre altele, aprobarea autorităților competente în materie de concurență.
Astfel, odată finalizată cumpărarea, compania grecească va deveni cel mai important actor de pe piața de energie din sud-estul Europei.
Televiziune, studio - Sputnik Moldova, 1920, 08.03.2023
Societate
Cenzură în România? Au apărut „liste negre” cu posturi ce trebuie închise
Fluxul de știri
0