Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cenzură în România? Au apărut „liste negre” cu posturi ce trebuie închise

© Sputnik / Максим Блинов / Accesați arhiva multimediaTeleviziune, studio
Televiziune, studio - Sputnik Moldova, 1920, 08.03.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
În presă au apărut liste negre cu radiouri şi televiziuni care trebuie închise, atrage atenţia Sorin Roşca Stănescu.
CHIȘINĂU, 8 mar – Sputnik, Marius Holdean. Cenzura loveşte nemilos în România, iar Clubul de Presă a atras atenția asupra faptului că atacurile împotriva libertății de expresie provin nu numai din direcția CNA sau a unor reprezentanți ai clasei politice ori a unor agenți de influență ai statului subteran.
”Spre profunda noastră îngrijorare, unele atacuri sunt generate chiar din interiorul unor redacții. Cea mai recentă agresiune de acest fel s-a produs la începutul acestei săptămâni, când în „Revista 22” a fost publicat un adevărat rechizitoriu, autor fiind, nu este nicio glumă, un profesor de dezinformare, împotriva postului de televiziune România TV”, se arată în comunicatul Clubului de Presă, semnat de Sorin Roșca Stănescu.
Motivul cenzurii, se arată în comunicat, e faptul că, în cadrul unei dezbateri organizate de cunoscutul jurnalist Victor Ciutacu, și-a exprimat opiniile Marina Tauber, șefa protestatarilor de la Chișinău.
”Consiliului Național al Audiovizualului i se solicită prin respectivul articol nici mai mult nici mai puțin decât să refuze să mai prelungească licența unuia dintre cele mai cunoscute și accesate televiziuni din România”, arată SRS în comunicatul respectiv.
În consecință, Clubul de Presă va monitoriza și acest tip de derapaje, informând opinia publică asupra pericolului pe care acestea îl prezintă din perspectiva unei informări corecte și complete a cetățeanului, se mai arată în comunicatul Clubului.
Irina Vlah - Sputnik Moldova, 1920, 21.01.2023
Politică
Bașkanul Găgăuziei a spus că autoritățile instituie cenzură pe internet
Fluxul de știri
0