Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Interzicerea TikTok în SUA: proiect intrat în linie dreaptă

© Sputnik / Ramil Sitdikov / Accesați arhiva multimediaRețeaua de socializare TikTok
Rețeaua de socializare TikTok - Sputnik Moldova, 1920, 08.03.2023
Abonare
SUA: Consilierul de securitate naţională al Casei Albe, Jake Sullivan, a salutat un proiect de lege care permite interzicerea TikTok în Statele Unite.
CHIȘINĂU, 8 mar - Sputnik, Bogdan Duca. Acest proiect, avansat de un senator democrat şi un senator republican, "ar permite statului american să împiedice anumite state străine să exploateze servicii tehnologice (...) într-un mod care ameninţă datele confidenţiale ale americanilor şi securitatea noastră naţională", a scris consilierul de Casa Albă.
Concret, textul de lege, denumit 'Restrict Act', conferă ministrului Comerţului noi puteri pentru a interzice aplicaţia.
Practic asistăm la dispariţia libertăţii de expresie în SUA, atrage atenţia TikTok, care anunţă că peste o sută de milioane de utilizatori americani folosesc aplicaţia.
Aplicaţia a depăşit deja YouTube, Twitter, și pe alte rețele de socializare în ce priveşte "timpul petrecut" de adulţii americani şi acum talonează Netflix.
În acelaşi timp, reţeaua Facebook (interzisă în Rusia) are tot mai mari probleme, urmând un nou val de disponibilizări în companie. Reducerile de locuri de muncă ar putea începe săptămâna aceasta şi reprezintă o rundă suplimentară de disponibilizări, adăugându-se celor 13% dintre lucrătorii Meta (interzisă în Rusia) care au fost disponibilizaţi ca parte a unui plan major de reducere a costurilor anunţat în noiembrie.
inghetata - Sputnik Moldova, 1920, 08.03.2023
Internațional
În Germania se vinde înghețată de greieri
Fluxul de știri
0