Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

În Germania se vinde înghețată de greieri

© Sputnik / Sergey Venyavsky / Accesați arhiva multimediainghetata
inghetata - Sputnik Moldova, 1920, 08.03.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Înghețata de greier a apărut pe piață, iar Germania este prima țară din Uniunea Europeană care o comercializează.
CHIȘINĂU, 8 mar – Sputnik. Noua înghețată de greieri este disponibilă în orașul Rottenburg am Neckar din sudul Germaniei. Proprietarul afacerii este cunoscut pentru ideile sale trăsnite, iar până în prezent el a mai încercat să vândă înghețată cu aromă de lebăr și gorgonzola.
Produsul oferit clienților dornici să încerce senzații noi constă în înghețată, „îmbunătățită” cu aromă de greier și, ca un extra crocant, cu greieri maro uscați deasupra.
Tânărul antreprenor și-a diversificat oferta la scurt timp după ce Uniunea Europeană a permis comercializarea greierilor pe post de aliment.
Conform regulamentului, greierii pot fi congelați, uscați sau folosiți sub formă de pulbere. UE a permis deja lăcustele migratoare și larvele de gândaci de făină ca aditiv alimentar.
În luna ianuarie, Uniunea Europeană a aprobat a patra insectă pentru consumul uman, larva gândacului de bălegar. Anterior, măsuri similare au vizat greierele alimentar, viermele galben și lăcusta călătoare.
Petre Daea, ministrul Agriculturii din România, a avut în repetate rânduri poziții tranșante față de consumul de produse din insecte.
„Nu ne plac nici greierii, nu ne plac nici lăcustele. Ne place laptele, ne plac produsele pe care le-am realizat de-a lungul vremii și pe care le putem realiza în România”, a spus de curând Petre Daea.
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 07.03.2023
Internațional
Fermierii polonezi protestează împotriva importului de cereale din Ucraina
Fluxul de știri
0