Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Fermierii polonezi protestează împotriva importului de cereale din Ucraina

© Photo : IP Sorocaimagine simbol
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 07.03.2023
Abonare
Fermierii polonezi au blocat drumul dinspre Ucraina, protestând împotriva importurilor de cereale.
CHIȘINĂU, 7 mar – Sputnik. Fermierii polonezi au blocat drumul dinspre Ucraina, protestând împotriva importurilor necontrolate de produse alimentare, a comunicat marți Direcția Generală a Drumurilor și Autostrăzilor din țară (GDDDiA).
Anterior, un șir de organizații poloneze care reunesc fermierii, între care ”Agrounia”, au protestat în legătură cu faptul că din Ucraina sunt aduse în Polonia cereale destinate exportului, dar care rămân în țară și, de asemenea, din cauza calității necorespunzătoare a acestor cereale. Potrivit datelor oficiale ale părții poloneză, pe parcursul anului trecut în țară au fost importate din Ucraina aproximativ 2 milioane de tone de cereale.
"Pe drumul nr. 17 din satul Pyaski se înregistrează dificultăți de circulație din cauza protestului fermierilor. A fost blocată banda de circulație pe direcția Krasnegostav ", este menționat în comunicat. În acest sens, pentru mijloacele de transport au fost stabilite ocoliri ale tronsonului de drum blocat.
Organizatorii au numit drept motiv al protestului „scăderea prețurilor la produsele agricole din cauza importurilor necontrolate de mărfuri din străinătate”. Fermierii au blocat drumul cu mașini și tehnică agricolă.
"Noi trebuie să luptăm pentru viitorul nostru. Guvernul trebuie să ia măsuri reale pentru a ajuta satul polonez să se pună pe picioare. Dacă agricultura se prăbușește, se va prăbuși și totul în jur", le-a declarat jurnaliștilor organizatorul protestului Piotr Pokryva. El a precizat că drumul va fi blocat până miercuri seara.
Reprezentantul Poliției din Svidnik a declarat că angajații Poliției vor avea grilă de siguranța protestatarilor și i-a îndemnat pe șoferi să urmeze instrucțiunile polițiștilor.
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 07.03.2023
Internațional
Lukașenko a dezvăluit mai multe detalii despre tentativa de atac terorist la Maciuliși
Fluxul de știri
0