Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Un mare intelectual pune la punct Statele Unite

© AFP 2024 / Ronaldo SchemidtNoam Chomsky
Noam Chomsky - Sputnik Moldova, 1920, 07.03.2023
Abonare
Filozoful Noam Chomsky spune că Statele Unite s-au trezit izolate în afara lumii de limbă engleză şi că numai elitele europene mai sunt de acord cu ei, însă nu şi popoarele în sine
CHIȘINĂU, 7 mar – Sputnik. Declarația vicepreședintelui american Kamala Harris la Conferința de securitate de la München este asemănătoare cu o glumă, a spus filozoful, istoricul și lingvistul american Noam Chomsky într-un interviu acordat canalului YouTube In Context.
„Cuvintele ei către țările din sudul global că atunci când o țară atacă pe alta, lumea întreagă este în pericol, au provocat râs homeric. Oricui, în afară de Statele Unite, să vorbească despre asta. Și, evident, nu ar trebui să le adresezi sudului global. Aceasta este o anecdotă. Desigur, sunt oameni politicoși și i-au spus politicos – fără noi”, a arătat filozoful.
Potrivit omului de știință, India, Indonezia, țările din Africa și America Latină vor pace, nu escaladare, și nu consideră conflictul ucrainean al lor.
Statele Unite, pe de altă parte, s-au trezit izolate în afara lumii de limbă engleză, a subliniat Chomsky.
”Numai elitele europene sunt de acord cu ei. Dar nu popoarele în sine, în care nu există unitate, și anume elitele. Cu posibila excepție a Franței. Și atât. Restul lumii nu este cu ei. Nouăzeci la sută din populația lumii nu este de acord cu sancțiunile”, a arătat Chomsky.
Cupola clădirii Capitoliului cubanez - Sputnik Moldova, 1920, 07.03.2023
Internațional
Rusia și Cuba colaborează pentru a contracara sancțiunile americane
Fluxul de știri
0