Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Rusia și Cuba colaborează pentru a contracara sancțiunile americane

© AP Photo / Ismael FranciscoCupola clădirii Capitoliului cubanez
Cupola clădirii Capitoliului cubanez - Sputnik Moldova, 1920, 07.03.2023
Abonare
Moscova și Havana au implementat mecanisme financiare pentru a-și proteja cooperarea economică de sancțiunile americane.
CHIȘINĂU, 7 mar – Sputnik. Moscova și Havana au implementat mecanisme financiare pentru a-și proteja cooperarea economică de sancțiunile americane, a dezvăluit săptămâna trecută ambasadorul rus în Cuba, Andrei Guskov.
„Introducerea mecanismelor independente de tranzacţii are loc cu succes, ceea ce va ajuta la protejarea cooperării cu Cuba împotriva impactului negativ al blocadei comerciale, economice și financiare impuse de SUA, precum și la stabilirea legăturilor prin ocolirea organizațiilor financiare ale statelor neprietenoase”, a declarat diplomatul rus, citat de RT.
În ianuarie, președintele Consiliului de afaceri Rusia-Cuba, Boris Titov, a declarat că, pentru a atenua efectul sancțiunilor occidentale, țările iau în calcul noi mecanisme pentru tranzacţii reciproce, inclusiv în ruble și criptomonede, precum și în sisteme de compensare.
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 07.03.2023
Editoriale
Artiomovsk: „retragere strategică” sau „restructurarea apărării” FAU?
Totodată, Moscova a promovat sistemul său de mesagerie interbancară SPFS ca alternativă la Swift, în contextul în care Occidentul a intensificat restricțiile economice. Aproape 470 de participanți, inclusiv entități străine din 14 țări, s-au alăturat deja SPFS. Rusia a accelerat eforturile eliminării dolarului american și euro, promovând tranzacţiile în monedele naționale.
Cuba se află sub sancțiuni americane de mai bine de 60 de ani, Washingtonul intensificând sistematic măsurile punitive. Între timp, Rusia este în prezent cea mai sancționată țară din lume, după ce SUA și aliații lor au introdus peste 11.000 de restricții individuale împotriva ţării din cauza conflictului din Ucraina.
Fluxul de știri
0