Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Khartoum și Moscova discută cu privire la producerea de hidrocarburi

© AFP 2023 / KHALED DESOUKIAn aerial view shows the Nile river cutting through the Sudanese capital Khartoum
An aerial view shows the Nile river cutting through the Sudanese capital Khartoum - Sputnik Moldova, 1920, 07.03.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Rusia poate ajuta Sudanul să producă petrol și să construiască baraje hidraulice. Ministrul sudanez al Energiei a anunțat pentru Sputnik că țara sa este deja în discuții cu două companii petroliere rusești.
CHIȘINĂU, 7 mar – Sputnik. Sudanul desfăşoară discuţii cu companiile rusești Rosneft și Zaroubejneft cu privire la producția de hidrocarburi, a declarat pentru Sputnik, ministrul sudanez al Energiei, interimar, Mohamed Abdullah.
„Rusia este o țară care are un potențial tehnologic semnificativ, așa că suntem pregătiţi să colaborăm cu ea în domeniul producției de petrol și al dezvoltării infrastructurii”, a spus Abdullah.
Oficialul sudanez a amintit că mai multe companii petroliere sunt deja prezente în sectorul petrogazier al țării sale.
În acest sens, Khartoum dorește să coopereze cu Moscova în sensul îmbunătățirii altor infrastructuri. Țara are nevoie de asistență din partea Rusiei pentru a-și crește capacitățile de producție de energie. Ministrul a mai spus că speră ca ţara sa să profite de experiența rusească în construcția barajelor. Sudanul și Rusia au semnat deja un acord de cooperare în sectorul nuclear civil, a adăugat acesta.
Dmitri Semenov, directorul Departamentului de Cooperare Internațională din cadrul Ministerului Energiei din Rusia, a anunțat anterior că Moscova și Khartoum colaborează pentru a-și extinde interacțiunea în sectorul petrolului.
Cupola clădirii Capitoliului cubanez - Sputnik Moldova, 1920, 07.03.2023
Internațional
Rusia și Cuba colaborează pentru a contracara sancțiunile americane
Fluxul de știri
0