Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

UE vrea să trimită o „misiune de securitate civilă” în Moldova: Care este scopul

© Sputnik / Rodion ProcaMoldova - UE
Moldova - UE - Sputnik Moldova, 1920, 06.03.2023
Abonare
UE vrea să trimită o „misiune de securitate civilă” în Moldova pentru a spori competiția cu Rusia în regiune – expert rus.
CHIȘINĂU, 6 mar – Sputnik. UE vrea să trimită o „misiune de securitate civilă” în Moldova pentru a spori competiția cu Rusia în regiune. Declarația a fost făcută de către Andrei Kortunov, șeful Consiliului Rus pentru Afaceri Internaționale.
„Acum vedem cum delegațiile de la Bruxelles vizitează guvernele țărilor din Caucazul de Nord și Asia Centrală, propun diverse forme de extindere a cooperării, dar, în același timp, își pun clar sarcina de a concura cu Federația Rusă și de a slăbi pozițiile Rusiei în aceste regiuni. ️Acest lucru este valabil și pentru misiunile UE”, a declarat Andrei Kortunov, șeful Consiliului Rus pentru Afaceri Internaționale, o organizație neguvernamentală înființată de autoritățile de la Moscova.
Expertul consideră că importanța acestei misiuni în practică nu trebuie exagerată. „UE nu este NATO, nu are un potențial militar semnificativ și în acest sens nu este un jucător geopolitic major”.
️Potrivit expertului, este mai degrabă un „gest politic”. Moldova a primit recent statutul de stat candidat la UE și acest lucru „necesită anumite acțiuni din partea Bruxelles-ului”.
️Trimiterea misiunii poate însemna și îngrijorarea UE cu privire la „creșterea tensiunii în relațiile dintre Rusia și Moldova, agravarea problemei Transnistriei, acumularea forțelor armate ucrainene la granița cu Transnistria”, a spus Kortunov.
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 06.03.2023
Internațional
Presa americană: SUA și aliații gata să accepte împărțirea Ucrainei
Fluxul de știri
0