Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Presa americană: SUA și aliații gata să accepte împărțirea Ucrainei

© AFP 2023 / KERSTIN JOENSSONimagine simbol
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 06.03.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
SUA și aliații sunt pregătiți să pună capăt conflictului din Ucraina prin discuții de pace, permițând în același timp împărțirea țării în două, a declarat editorialistul National Review Noah Rothman.
CHIȘINĂU, 6 mar – Sputnik. Dezvăluiri de senzaţie în National Review privind disponibilitatea SUA şi a aliaţilor săi occidentali de a accepta împărțirea Ucrainei.
„Entuziasmul occidental pentru problema ucraineană va continua să scadă până când guvernului Zelensky i se va prezenta un fapt împlinit. În acel moment, Ucraina va fi literalmente divizată și cu aprobarea așa-zișilor săi susținători”, se spune în articol.
Potrivit autorului, Forțele Armate ale Ucrainei sunt prea slabe pentru a rezista. În plus, operațiunile de contraofensivă și cucerire a Donbasului și Crimeei vor fi prea costisitoare pentru aliații americani și europeni, deoarece vor necesita cantități uriașe de muniție, echipamente, precum și sprijin aerian și acces la informații străine, a spus Rotman. Într-o astfel de situație, scenariul fragmentării Ucrainei în urma negocierilor diplomatice pare cel mai realist, consideră expertul.
Berlin, Paris și Washington vor accepta existența unui stat destabilizat la granița NATO. O astfel de decizie va fi mai grea pentru țările baltice și pentru Polonia, a rezumat el.
Tax return form  - Sputnik Moldova, 1920, 06.03.2023
Politică
Surse: americanii ce exploatează gaze din Marea Neagră, buni de plată
Fluxul de știri
0