Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Dezvăluiri despre cum speria un ministru britanic populația în pandemie

© AP Photo / Andrew ParsonsMatt Hancock
Matt Hancock - Sputnik Moldova, 1920, 06.03.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Publicația The Telegraph a arătat cum fostul Ministru al Sănătății planifica totul pentru a înspăimânta populația în pandemie
CHIȘINĂU, 6 mar – Sputnik, Marius Holdean. Matt Hancock, ministru al Sănătății în Regatul unit al Marii Britanii între 2015 și 2021, a vrut să „desfășoare” o nouă variantă de Covid pentru a „înspăimânta” populația și pentru a se asigura că se respectă lockdown-ul, arată publicația The Telegraph.
Peste 100.000 de mesaje WhatsApp trimise între miniștri și alți oficiali arată modul în care guvernul a folosit tactici de înspăimântare pentru a forța respectarea regulilor de carantină.
Într-unul din mesaje, Simon Case, secretarul de cabinet, a spus că „factorul frică/vinovăție” a fost „vital” în „amplificarea mesajelor” în timpul celui de-al treilea lockdown național din ianuarie 2021.
Matt Hancock, secretarul pentru sănătate de la acea vreme, părea să sugereze într-un mesaj că o nouă tulpină de Covid care a apărut recent ar fi utilă în pregătirea terenului pentru blocarea care se profilează, oamenii fiind forțați să se conformeze prin frică.
Într-o conversație pe WhatsApp din 13 decembrie, obținută de The Telegraph, Damon Poole, unul dintre consilierii de presă ai lui Hancock, și-a informat șeful că parlamentarii conservatori sunt „deja furioși cu privire la perspectiva” unor măsuri mai stricte împotriva Covid-19 și a sugerat „să facă pasul cu noua tulpină”.
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 06.03.2023
Internațional
Presa americană: SUA și aliații gata să accepte împărțirea Ucrainei
Comentariul a sugerat că ei credeau că tulpina ar putea fi utilă în pregătirea terenului pentru o viitoare izolare și restricții mai dure în perioada premergătoare Crăciunului 2020.
Hancock a răspuns apoi: „Le vor tremura pantalonii de frica noii tulpini”. Poole a fost de acord, spunând: „Da, asta va aduce o schimbare adecvată a comportamentului”.
Discuția a avut loc la două zile după ce Hancock a fost informat despre apariția unei noi variante – cunoscută sub numele de alfa sau varianta Kent, în decembrie 2020. O creștere a cazurilor a dus ulterior la anularea efectivă a Crăciunului pe 19 decembrie.
Hancock și-a exprimat îngrijorarea că discuțiile despre Brexit vor domina titlurile și vor reduce impactul și i-a cerut lui Poole părerea despre momentul în care vor fi anunțate noile directive.
„Când vom implementa noua variantă?”, a întrebat Hancock.
În timpul pandemiei, guvernul a fost acuzat că înspăimântă populația, dar a negat, cabinetul lui Hancock afirmând că astfel de acuzații sunt „înșelătoare”.
Fluxul de știri
0