Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

CEC anunță cum se va desfășura votarea online la alegerile din Moldova

© SputnikCEC
CEC - Sputnik Moldova, 1920, 06.03.2023
Abonare
Procesul de vot electronic la alegerile din Republica Moldova va avea loc timp de trei zile.
CHIȘINĂU, 6 mar – Sputnik. Votarea online ar putea introdusă la alegerile din Republica Moldova. Declarația a fost făcută de secretarul CEC, Alexandr Berlinschi.
În cadrul dezbaterii publice privind promovarea votului electronic, CEC a prezentat proiectul de specificații tehnice și mecanismul noului sistem. Potrivit lui Berlinschi, votul pe internet va fi alternativ, nu obligatoriu.
"Dacă acest lucru va fi implementat, va fi o metodă alternativă. Aceasta nu este în niciun fel un înlocuitor pentru votul tradițional la o secție de votare", a spus oficialul.
Potrivit acestuia, procesul de vot prin internet este planificat să fie efectuat în termen de trei zile - de luni până miercuri, cu o săptămână înainte de data alegerilor. În acest caz, alegătorul își poate exercita dreptul de vot prin internet de mai multe ori, dar va fi luat în considerare doar ultimul vot.
„Dacă un alegător a votat prin intermediul internetului și vine la secția de votare pentru a-și exprima votul pe hârtie, atunci votul pe internet va fi anulat”, a asigurat Berlinschi.
El a mai adăugat că acest tip de vot economisește timp și resurse și, de asemenea, poate crește prezența la vot.
copii - Sputnik Moldova, 1920, 06.03.2023
Societate
Alarmant! Peste 11 mii de copii din țară, infectați cu viroză și gripă
Fluxul de știri
0