Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Alarmant! Peste 11 mii de copii din țară, infectați cu viroză și gripă

© Sputnik / Mihai Carauscopii
copii - Sputnik Moldova, 1920, 06.03.2023
Abonare
Peste 11 mii de cazuri de gripă sau viroză sezonieră au fost înregistrate în școlile și grădinițele din țară, în perioada 1-6 martie, anunță Ministerul Educației.
CHIȘINĂU, 6 mar – Sputnik. 4 299 de copii din instituțiile de învățământ preșcolar sunt infectați cu gripă sau viroză sezonieră, iar din învățământul primar, gimnazial și liceal au fost raportate 6 765 de cazuri de gripă sau viroză. Despre aceasta a anunțat printr-un comunicat de presă Ministerul Educației.
De asemenea, în învățământul preșcolar au fost înregistrate 4 179 de cazuri de infectare cu gripă sau viroză sezonieră în rândul copiilor și 120 de cazuri în rândul cadrelor didactice și a personalului auxiliar, iar în învățământul primar, gimnazial și liceal au fost înregistrate 6528 de cazuri în rândul copiilor și 237 de cazuri în rândul cadrelor didactice și a personalului auxiliar.
Cu virusul COVID-19, în învățământul preșcolar sunt infectate 71 de persoane. Printre acestea sunt 48 de copii, 13 cadre didactice și 10 persoane care fac parte din personalul auxiliar. În învățământul primar, gimnazial și liceal sunt infectate 130 de persoane: 86 de elevi, 37 de cadre didactice și 7 persoane din personalul auxiliar.
Ministerul Sănătății menționează că riscul infectării cu gripă și alte infecții respiratorii virale acute poate fi redus prin respectarea măsurilor de prevenire, precum: evitarea aglomerațiilor; purtarea măștii de protecție, în special în transportul public, alte locuri aglomerate; respectarea distanței față de persoanele care prezintă simptome respiratorii; aerisirea periodică a încăperilor; respectarea igienei mâinilor, a etichetei tusei şi strănutului; vaccinarea antigripală.
Plită de gaz - Sputnik Moldova, 1920, 06.03.2023
Economie
Rezervele de gaze din stocurile europene au coborât sub 60 la sută
Fluxul de știri
0