Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Ce țări s-ar potrivi cel mai bine în calitate de mediatori între Rusia și Ucraina

© SputnikAcțiuni militare în Ucraina
Acțiuni militare în Ucraina - Sputnik Moldova, 1920, 06.03.2023
Abonare
Experți: doar China și India pot fi, cel mai probabil, mediatori buni între Rusia și Ucraina.
CHIȘINĂU, 6 mart – Sputnik. India și China sunt singurii actori mondiali care pot juca rolul de mediatori în soluționarea conflictului ucrainean, deoarece nu pot fi acuzați de părtinire, cum este cazul țărilor din Occident, au declarat experții internaționali pentru RIA Novosti.
„Suntem neutri... Aceasta este abordarea noastră față de criză... Dacă doriți ca președintele (Vladimir) Putin să asculte diferite declarații, India și China sunt singurele opțiuni pentru țările occidentale. Nu le puteți numi părtinitoare față de Europa sau părtinitoare în raport cu Rusia”, a spus Pankaj Jha, profesor la Universitatea Indiană din Jindal Global.
Nelson Wong, vicepreședintele Centrului Shanghai pentru Studii Strategice și Internaționale, a subliniat că singura modalitate sigură de a opri conflictul ucrainean este prin negocieri pașnice. Vorbind despre planul Chinei pentru o reglementare în Ucraina, expertul a remarcat că documentul nu conține decizii specifice, dar a fost o reamintire oportună pentru lume că China respectă și ține cont de preocupările tuturor țărilor. El a mai subliniat că conflictul din Ucraina devine din ce în ce mai intens datorită furnizării de arme de către Statele Unite și aliații săi.
Sistem antirachetă al NATO - Sputnik Moldova, 1920, 05.03.2023
Internațional
Ministerul român al Apărării: nu e prevăzută o bază americană în Deltă
Fluxul de știri
0