Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Ministerul român al Apărării: nu e prevăzută o bază americană în Deltă

© Photo : Integrated Air & Missile Defence Centre of ExcellenceSistem antirachetă al NATO
Sistem antirachetă al NATO - Sputnik Moldova, 1920, 05.03.2023
Abonare
Ministerul Apărării Naționale (MApN) neagă că ar exista acorduri cu SUA pe tema unei baze militare în Delta Dunării.
CHIȘINĂU, 5 mar - Sputnik, Bogdan Duca. De asemenea, MApN acuză că informația, care se fundamentează pe un articol publicat de un think-tank NATO și de Europa Liberă- platformă finanțatată de statul american, că ar fi ...propagandă rusească.
Potrivit MApN, în acest caz, este vorba despre o „încercare de manipulare a opiniei și percepției publice” care „se aliniază narativelor alarmiste și panicarde răspândite cu o frecvență crescută în ultima vreme în spațiul public românesc de surse afiliate propagandei proruse”, pe fondul războiului din Ucraina.
Totul a pornit de la proiectul de lege „Black Sea Security Act of 2022”, depus în vara anului trecut în Congresul SUA, iar în știrea falsă se precizează că acest proiect „ar stabili, după adoptare, înființarea unei a patra baze militare americane, în Delta Dunării”.
Ministerul Apărării subliniază că proiectul de lege amintit nu conține nicio referire la o bază militară a SUA în Delta Dunării, ci menționează o Strategie de lucru cu aliații NATO din regiunea Mării Negre, pe care secretarul de Stat al SUA împreună cu șefii altor agenții federale relevante să o prezinte Congresului.
Serghei Lavrov - Sputnik Moldova, 1920, 04.03.2023
Internațional
Lavrov avertizează Occidentul cu privire la conductele de gaze
Fluxul de știri
0