Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Kovesi a fost în vizită în Ucraina

© AP Photo / Vadim GhirdaLaura Codruța Kövesi
Laura Codruța Kövesi - Sputnik Moldova, 1920, 05.03.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Procurorul-șef european, Laura Codruța Kovesi, a participat, la Lvov, la conferința United4Justice, unde a participat și la o întâlnire cu președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski.
CHIȘINĂU, 5 mar - Sputnik, Bogdan Duca. Cu acest prilej, Kovesi a solicitat UE să i se ofere și competențe de a verifica respectarea sancțiunilor impuse de Uniunea Europeană.
Într-un discurs bombastic și agresiv față de Federația Rusă, Kovesi a menționat că Parchetul European poate ajuta autoritățile ucrainene în cadrul investigațiilor privind fraudele care afectează interesele financiare ale UE.
”EPPO este pregătit să lupte împotriva infractorilor care ascund originea, destinația sau proprietatea bunurilor și activelor care intră sub incidența regimului de sancțiuni al UE. Acest lucru ar ajuta la încetinirea efortului de război al Rusiei și, cu confiscări în urma urmăririi penale, ar contribui chiar la finanțarea reconstrucției Ucrainei după război.
Sper că veți înțelege de ce astăzi, la Lvov, nu pot rămâne în limitele autocontrolului judiciar.
Iată de ce, în calitate de prim procuror-șef european, am încredere în instituțiile Uniunii Europene pentru a lua poziție față de inițiativa franco-germană de a extinde sfera de competență a EPPO la eludarea măsurilor restrictive ale UE! Sunt convins că EPPO este pregătit și ar trebui să facem acest lucru”, a afirmat Kovesi.
Laura Codruța Kövesi - Sputnik Moldova, 1920, 09.12.2022
Internațional
Kovesi vrea să se implice în războiul economic al UE cu Rusia
Fluxul de știri
0