Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

China se pregătește pentru un nou guvern

© AP Photo / Ng Han Guan, File / Congresul Partidului Comunist Chinez
Congresul Partidului Comunist Chinez - Sputnik Moldova, 1920, 05.03.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Congresul Naţional al Poporului, legislativul chinez se reuneşte sâmbătă şi urmează să se pronunţe asupra componenței noului guvern care va conduce China în următorii 5 ani.
CHIȘINĂU, 5 mar - Sputnik, Bogdan Duca. Congresul Național al Poporului, care are în componența sa 3000 de deputați, va vota pentru noul premier, noul guvern și noul program de guvernare. De asemenea, pe 1 martie, va vota pentru noul președinte al Republicii Populare Chineze.
Congresul Naţional al Poporului va trece în revistă şi o serie de rapoarte, inclusiv raportul de activitate al actualului guvern, a declarat într-o conferinţă de presă purtătorul de cuvânt al parlamentului Wang Chao.
O serie de amendamente la un act normativ privind legiferarea, care stabileşte cum sunt emise legile, se află de asemenea pe agenda reuniunii care urma să înceapă sâmbătă.
Xi Jinping şi-a reînnoit apelurile în această săptămână pentru reorganizarea „intensivă” a entităţilor statului şi Partidului Comunist, precizând că o parte din planul de reformă a instituţiilor de stat va fi prezentată în faţa parlamentului. Parlamentarii urmează să voteze asupra planului de reformă a instituţiilor din subordinea Consiliului de Stat pe 10 martie.
Lavrov - Sputnik Moldova, 1920, 03.03.2023
Rusia
Rusia acuză Occidentul că încearcă să „amenințe” China
Fluxul de știri
0