Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Patru militari moldoveni reveniți din Liban au primit distincții

© Photo : Ministerul Apărării al Republicii MoldovaMilitari moldoveni, Armata RM, arhiva foto
Militari moldoveni, Armata RM, arhiva foto - Sputnik Moldova, 1920, 04.03.2023
Abonare
CHIȘINĂU, 4 mart – Sputnik. Ministerul moldovean al Apărării informează prin intermediul serviciului său de presă că primii ofițeri și sergenți ai Armatei Naționale au revenit acasă din operația de menținere a păcii din Republica Liban — Forța Interimară a Națiunilor Unite în Liban (UNIFIL). Sursa oficială precizează că este vorba despre patru militari, care au fost decorați cu Medalia „Pentru Misiuni Umanitare și de Menținere a Păcii” a Armatei Naționale.
Aceștia au fost detașați în misiune în calitate de ofițeri de stat major în luna august 2022.
Ministrul Apărării Anatolie Nosatîi i-a felicitat pe militarii care au activat în statul major al misiunii și au executat la cel mai înalt nivel toate sarcinile stabilite de comandamentul forțelor italiene, notează sursa oficială.
În luna februarie 2023, Armata Națională a detașat în UNIFIL un contingent de 32 militari profesioniști.
UNIFIL a fost înființată în scopul retragerii forțelor israeliene din sudul Libanului și restabilirii păcii și securității internaționale. La misiunea UNIFIL participă circa 10 500 de militari din 45 de state ale lumii.
Militari moldoveni detașați pentru misiunea KFOR-6 în Kosovo - Sputnik Moldova, 1920, 08.06.2017
Republica Moldova
Un nou contingent de militari moldoveni a fost trimis în Kosovo
Fluxul de știri
0