Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Un nou contingent de militari moldoveni a fost trimis în Kosovo

© Photo : Ministerul Apărării al Republicii MoldovaMilitari moldoveni detașați pentru misiunea KFOR-6 în Kosovo
Militari moldoveni detașați pentru misiunea KFOR-6 în Kosovo - Sputnik Moldova
Abonare
Cel de-al șaselea contingent al Armatei Naţionale care a participat timp de şase luni în operaţiunea de menţinere a păcii KFOR şi-a încheiat misiunea în Kosovo și a fost înlocuit de un alt contingent, a anunțat serviciul de epresă al Ministerului Apărării.

CHIȘINĂU, 8 iun — Sputnik. Ceremonia de transfer de autoritate dintre cele două contingente de menținere a păcii ale Armatei Naţionale a avut loc la Baza Multinaţională „Camp Vilaggio Italia" din localitatea Pech.

La ceremonie au participat reprezentanții conducerii Grupării de Forțe Multinaționale MNBG-W (Multinational Battle Group — West), precum și militari din Italia, Austria şi Slovenia, dislocaţi în baza „Camp Vilaggio Italia", dar şi militarii moldovenii din contingentele KFOR-6 şi KFOR-7.

Contingentul KFOR-7 al Armatei Naţionale a fost detașat în Kosovo pe 5 iunie curent și este format din 41 de militari profesionişti, dintre care un ofiţer de stat major, şapte genişti şi un pluton de 33 de militari, care va executa misiuni de securitate şi pază a obiectivelor militare şi de patrulare. Acest efectiv este comandat de locotenent colonelul Andrei Țaranu.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0