Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Patronatelor li s-a promis deschidere din partea guvernului în beneficiul antreprenorilor

© Sputnik / Mihai CarausClădirea Guvernului RM
Clădirea Guvernului RM - Sputnik Moldova, 1920, 04.03.2023
Abonare
Premierul Dorin Recean le-a promis patronatelor din Moldova deschidere pentru dialog din parea guvernului în beneficiul agenților economici.
CHIȘINĂU, 4 mar – Sputnik. Prim-ministrul Dorin Recean a discutat la finalul acestei săptămâni cu membrii Confederației Naționale a Patronatului din Republica Moldova (CNPM). Serviciul de presă al Guvernului subliniază că organizația reprezintă aproximativ 4500 de agenți economici din țară și peste 40 de mii de salariați.
„Șeful Executivului a reiterat intenția autorităților de a avea un dialog permanent și deschis cu reprezentanții patronatelor, accentuând că dezvoltarea economică și susținerea afacerilor este o prioritate a echipei guvernamentale”, citit dintr-un comunicat de la Guvern.
Din comunicat mai aflăm că la această întâlnire au fost discutate problemele cu care se confruntă mediul de afaceri din țară și care vizează aspectele privind legislația muncii, constrângerile din industria construcțiilor, din domeniul transporturilor, cele legate de alimentarea cu apă și servicii de canalizare.
Reprezentanții patronatelor s-au pronunțat cu privire la modul de repartizare a volumului de servicii medicale contractate de Compania Națională de Asigurări în Medicină, au punctat necesitatea elaborării unei noi versiuni a Codului fiscal și promovării pachetului de propuneri legislative privind digitalizarea economiei naționale.
Dorin recean - Sputnik Moldova, 1920, 04.03.2023
Economie
Dorin Recean a promis ajutor pentru industria turismului
Fluxul de știri
0