Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Dorin Recean a promis ajutor pentru industria turismului

© Sputnik / Rodion Proca / Accesați arhiva multimediaDorin recean
Dorin recean - Sputnik Moldova, 1920, 04.03.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Premierul moldovean a avut la finele săptămânii o întrevederea cu membrii asociației patronale a industriei turismului din Republica Moldova, cărora le-a promis intervenția guvernului pentru dezvoltarea acestui sector.
CHIȘINĂU, 4 mar – Sputnik. Premierul Dorin Recean a discutat cu reprezentanții industriei turismului măsurile de stimulare a dezvoltării acestui sector.
„Potrivit reprezentanților Asociației Patronatelor Industriei Turismului, măsurile pe termen scurt pentru relansarea turismului autohton vizează crearea unui organ al administrației publice centrale de specialitate, perfecționarea cadrului național din domeniu, optimizarea instrumentelor financiare interne și externe pentru susținerea și dezvoltarea industriei turismului în Republica Moldova”, scrie serviciul de presă al guvernului.
La rândul său prim-ministrul Dorin Recean a menționat că Guvernul va interveni cu măsurile necesare pentru înlăturarea constrângerilor legislative și a sugerat să fie valorificat potențialul Organizației pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului (ODA), care oferă atât programe, cât și instrumente financiare de suport pentru antreprenori, inclusiv din domeniul turistic.
„Guvernul înțelege importanța turismului și este deschis să intervină, prin intermediul programelor și instrumentelor disponibile, pentru dezvoltarea acestui sector. Vom elimina constrângerile birocratice existențe pentru a debloca mai multă asistență financiară din exterior”, a promis Recean.
Participanții la întrevedere s-au referit și la necesitatea unei promovări mai ample pe plan internațional a imaginii Republicii Moldova ca destinație turistică.
Sfaturi pentru turiști: Cum evităm capcanele unor escroci din domeniul turismului - Sputnik Moldova, 1920, 07.02.2022
Podcasturi
Sfaturi pentru turiști: Cum evităm capcanele unor escroci din domeniul turismului
Fluxul de știri
0