Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Parlamentul Ungariei trimite o comisie să viziteze Suedia și Finlanda

© Sputnik / Aleksey Vitvitskiy / Accesați arhiva multimediaSimboluri NATO
Simboluri NATO - Sputnik Moldova, 1920, 04.03.2023
Abonare
Președintele Adunării Naționale, parlamentul Ungariei, a atras atenția că ne afăm într-o atmosferă similară celei de dinainte de al doilea război mondial, NATO și UE alimentând războiul din Ucraina în direcții periculoase pentru întreaga lume.
CHIȘINĂU, 4 mar - Sputnik, Bogdan Duca. László Kövér, președintele Adunării Naționale a declarat că ”Ungaria este o țară suverană, parlamentul său își stabilește agenda”, ca atare nu acceptă criticile venite cu privire la amânarea și condiționarea votului pentru extinderea NATO în Finlanda și Suedia.
Acesta a mai spus că o delegație parlamentară maghiară va vizita Finlanda și Suedia marțea și miercurea viitoare pentru a analiza candidatura celor două state.
El a mai spus că Suedia și Finlanda nu pot fi membre ale Alianței Nord-Atlantice până când Turcia nu acceptă să adere. Este puțin probabil ca acest lucru să se întâmple înainte de alegerile din Turcia, a adăugat oficialul maghiar, adăugând că summitul NATO din vară ar putea fi cel în care cele două țări ar putea fi invitate să adere după ratificarea completă.
El a precizat că vizita delegațiilor a fost necesară din cauza îngrijorărilor și îndoielilor în rândul membrilor fracțiunilor partidului de guvernământ, care nu consideră că decizia în această privință este automată. În plus, în jurul Ungariei s-a construit o imagine internațională falsă, care ar trebui clarificată și ar trebui să se precizeze că Ungaria este un membru suveran atât al NATO, cât și al UE: ”Ea a intrat în aceste organizații de bună voie și nu se consideră că și-a schimbat poziția în cadrul sistemului de alianțe în ultimele decenii”.
”Politicieni care s-au comportat în ultimii ani față de Ungaria într-un mod care ar fi fost nepoliticos chiar și pentru dușmanii noștri cer acum sprijin”, a continuat președintele Parlamentului. ”Trebuie să spunem clar că noi cerem acest lucru, ei nu au dreptul să se amestece în politica maghiară”, a declarat László Kövér, adăugând că funcționarea normală a unui sistem federal necesită încredere, care a fost minată temeinic înainte de aderare.
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 03.03.2023
Editoriale
Operațiunea militară specială: Trenul blindat rusesc este pe linia principală
Fluxul de știri
0