Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Despre ce a discutat la finele săptămânii premierul moldovean cu reprezentanții FMI

© Sputnik / Natalia Seliverstova / Accesați arhiva multimediaLogoul FMI
Logoul FMI - Sputnik Moldova, 1920, 04.03.2023
Abonare
La finele săptămânii premierul moldovean Recean a discutat cu reprezentanții FMI.
CHIȘINĂU, 4 mart – Sputnik. Premierul Dorin Recean a discutat la finele săptămânii cu reprezentanții FMI. Echipa acestei structuri este condusă de Ruben Atoyan.
Timp de două săptămâni, potrivit guvernului, experții FMI vor realiza cea de-a treia evaluare a programului guvernului moldovenesc, pe care-l finanțează FMI. Acest program este susținut prin Mecanismul extins de creditare (ECF) și Mecanismul de finanțare extinsă (EFF).
„În mod special, părțile s-au referit la măsurile necesare pentru atenuarea șocurilor cauzate de criza energetică și au remarcat importanța consolidării capacităților instituționale pentru atingerea obiectivelor programului și livrarea unor rezultate concrete”, ne informează serviciul de presă al Guvernului.
Sursa oficială amintește că programul actual al autorităților moldovenești, susținut de FMI, are o durată de 40 de luni și a fost aprobat pe 21 decembrie 2021.
FMI - Sputnik Moldova, 1920, 12.10.2022
Economie
FMI și Banca Mondială: vine recesiunea
Fluxul de știri
0