Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

FMI și Banca Mondială: vine recesiunea

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Accesați arhiva multimediaFMI
FMI - Sputnik Moldova, 1920, 12.10.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Liderii principalelor două organizații financiare internaționale, Fondul Monetar Internațional și Banca Mondială, au avut o convorbire pe tema evoluțiilor economice globale. Subiectul principal: recesiunea care amenință economia mondială.
BUCUREȘTI, 12 oct -Sputnik. O recesiune amenință economia globală anul viitor. Directorul general al Fondului Monetar Internațional, Kristalina Georgieva, și președintele Băncii Mondiale, David Malpass, au exprimat luni, în timpul unui dialog online, cu participarea conducerilor extinse ale FMI și BM, asemenea îngrijorări.
„Există riscul real de recesiune mondială anul viitor. Unele dintre economiile avansate încetinesc în Europa. Deci, vom vedea în ce va ajunge anul viitor”, a spus Malpass.
„Sunt foarte de acord cu dumneavoastră că riscul de recesiune a crescut”, a subliniat directorul FMI, Kristalina Georgieva, care a tras mai multe semnale de alarmă și în lunile precedente.
„Am calculat că aproximativ o treime echivalentul ca economia mondială ar avea cel puțin două trimestre consecutive de creștere negativă anul acesta și anul viitor”, a precizat ea.
„Suma totală care ar fi distrusă de încetinirea economiei mondiale va fi de acum până în 2026 de 4 trilioane de dolari”, a spus Georgieva. Aceasta ar însemna că economia globală va pierde un PIB, care este egal cu PIB-ul Germaniei, a adăugat ea.
Hotarul terestru dintre Grecia și Turcia  - Sputnik Moldova, 1920, 05.09.2022
Internațional
Grecia a încercat să intercepteze un avion turcesc aflat într-o misiune NATO
Fluxul de știri
0