Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Atenționare pentru agricultori: pe 7 martie expiră termenul pentru subvenții importante

© Sputnik / Mihai CarausTractor agricol
Tractor agricol - Sputnik Moldova, 1920, 04.03.2023
Abonare
Ministerul Agriculturii avertizează că pe 7 martie expiră termenul pentru subvenții importante.
CHIȘINĂU, 4 mart – Sputnik. Deținătorii de terenuri pot depune cereri de solicitare a subvenţiei în avans pentru proiectele investiţionale privind lucrările de îmbunătăţiri funciare, ameliorarea și protecția solului doar până pe data de 7 martie curent, atenționează Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare.
„Subvențiile constituie 80% din valoarea proiectului eligibil. Banii vor fi acordați pentru activitățile ce țin de prevenirea și de combaterea eroziunii solului pe terenuri agricole afectate de eroziune, pentru ameliorarea chimică precum și pentru conservarea și sporirea fertilității solurilor”, precizează serviciul de presă al MAIA.
Sursa oficială mai menționează că dosarul de solicitare a subvenției în avans urmează să fie depus de către solicitant la secția/serviciul teritorial al Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură, din aria în care solicitantul va efectua investiția.
Totodată, MAIA îndeamnă agricultorii să studieze cu atenție ghidul elaborat pentru acest tip de subvenții.
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 20.09.2022
Societate
Agricultorii au protestat pe traseele din țară: Vor să ajungă cu tractoarele în Capitală
Fluxul de știri
0