Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

A apărut un partid care vrea să elibereze România de sub ocupație străină

© AFP 2024 / DANIEL MIHAILESCUDrapelul României, imagine din arhiva
Drapelul României, imagine din arhiva - Sputnik Moldova, 1920, 04.03.2023
Abonare
Activistul Mihai Tîrnoveanu a anunțat, la Sibiu, înființarea unui nou partid politic naționalist și suveranist. Acesta se va numi „Mișcarea Națională”.
CHIȘINĂU, 4 mar - Sputnik, Bogdan Duca. În prezența membrilor fondatori, și în fața statuii lui Samuel von Brukenthal, din Sibiu, Tîrnoveanu a citit proclamația prin care a anunțat că obiectivul noii formațiuni este „eliberarea României de sub ocupația străină, redobândirea libertății de a fi român”,
„Obiectivul nostru este eliberarea României de sub ocupația străină, redobândirea libertății de a fi român. Suntem în fața statuii baronului Samuel von Brukenthal pentru că aceasta reprezintă simbolul ocupației împotriva căreia noi luptăm: vorbim de ocupația străină atunci când Canalul Bîstroe distruge Delta Dunării, când ni s-a impus în anii trecuți vaccinarea aproape obligatorie și certificatul „verde”, când multinaționalele sfidează România și își externalizează profiturile, când pământul agricol al țării se vinde la liber către străini, când capitalul de dincolo sufocă firmele românești, când ni se impune cel mai mic salariu minim pe economie din Europa și când frații noștri sunt trimiși să muncească dincolo, împinși de nevoie.”
Acesta a declarat că a înființat partidul pentru că nu se regăsește în AUR sau în alte formațiuni politice ce se declară suveraniste și naționaliste.
De asemenea, Tîrnoveanu a precizat că principalul obiectiv este reunificarea Țării cu „teritoriile românești înstrăinate”, ceea ce îl apropie și mai mult de platforma AUR.
Lavrov - Sputnik Moldova, 1920, 03.03.2023
Rusia
Rusia acuză Occidentul că încearcă să „amenințe” China
Fluxul de știri
0