Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Decizia Parlamentului de a condamna războiul din Ucraina este „periculoasă”, susține Dodon

© Sputnik / OsmatescoDodon
Dodon - Sputnik Moldova, 1920, 03.03.2023
Abonare
Dodon susține că chiar dacă în prezent țara noastră nu se regăsește în lista celor „neprietenoase” cu Rusia, aceasta ar putea fi inclusă.
CHIȘINĂU, 3 mar – Sputnik. Decizia Parlamentului de a condamna războiul din Ucraina este „periculoasă”. De această părere este fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon.
„Moldova riscă să fie inclusă pe lista țărilor neprietenoase cu Rusia, iar atunci Rusia poate aplica împotriva noastră sancțiuni economice și sociale. Știm că exportăm peste 80% din produsele agricole pe piețele CSI, în mare parte în Rusia. Sute de mii de cetățeni de-ai noștri se află temporar sau permanent în Federația Rusă. Nu trebuie să neglijăm relațiile bune pe care le-am avut întotdeauna cu Rusia, dar ceea ce fac Maia Sandu și PAS va avea impact negativ asupra parteneriatului nostru și, prin urmare, asupra economiei noastre”, susține Dodon.
Amintim că ieri Parlamentul Republicii Moldova a adoptat o Declarație cu privire la „agresiunea Federației Ruse împotriva Ucrainei”. Documentul a fost adoptat numai de deputații PAS, care dețin majoritatea parlamentară.
Prin această Declarație, deputații au solicitat ca Federația Rusă să înceteze imediat activitățile militare în Ucraina și să retragă necondiționat toate forțele și echipamentele militare de pe întreg teritoriul recunoscut la nivel internațional al Ucrainei.
„În același timp, autoritățile Republicii Moldova susțin eforturile comunității statelor democratice de a institui un tribunal special pentru crima de agresiune împotriva Ucrainei, stabilirea răspunderii pentru crime de război și pentru toate încălcările dreptului internațional umanitar comise de Federația Rusă și acoliții săi în Ucraina”, se mai arată în comunicat.
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 02.03.2023
Politică
Deputații au adoptat o declarație cu privire la „agresiunea FR împotriva Ucrainei”
Fluxul de știri
0