Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Ungaria joacă cartea turcească în relația cu Suedia

© Sputnik / Alexey VitvitskyLogoul NATO
Logoul NATO - Sputnik Moldova, 1920, 01.03.2023
Abonare
Ungaria o ia pe drumul Turciei: nu va ratifica aderarea la NATO a Suediei, până nu va obține clarificări cu privire la minciunile nefondate și îngrijorările parlamentarilor despre starea democrației diin Ungaria.
CHIȘINĂU, 1 mar - Sputnik, Bogdan Duca. O întâlnire între delegaţia parlamentară ungară şi cea suedeză ar putea avea loc peste o săptămână sau două, cu privire la ratificarea aderării la NATO şi pentru a clarifica minciunile nefondate şi îngrijorările parlamentarilor despre starea democraţiei din Ungaria, a anunţat, luni, la Stockholm Péter Szijjártó, ministrul ungar al Afacerilor Externe şi al Comerţului Exterior.
„Cum vă puteţi aştepta la o decizie rapidă, corectă şi echitabilă, când în ultima perioadă am tot auzit că în Ungaria nu există democraţie, că statul de drept nu este garantat în Ungaria, că nu există libertate a presei, că independenţa justiţiei nu este garantată?”, a pus întrebarea şeful diplomaţiei ungare.
“Omologul meu, ministrul suedez de externe, a salutat faptul că putem dezbate cu sinceritate aceste probleme dificile şi complexe şi a promis să intervină pentru a se asigura că schimbul de opinii dintre cele două parlamente poate avea loc cât mai curând posibil”, a declarat ministrul ungar de externe.
Acesta a precizat că întâlnirea dintre delegaţiile parlamentare ar putea avea loc într-o săptămână sau două.
Peter Szijjarto - Sputnik Moldova, 1920, 28.02.2023
Internațional
O țară din UE cere o anchetă ONU cu privire la atacul terorist asupra Nord Stream
Fluxul de știri
0