Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Președintele Greciei își întrerupe vizita în Moldova după tragedia din această noapte

© Sputnik / OsmatescoБрифинг президентов Молдовы и Греции Майи Санду и Катерины Сакелларопулу
Брифинг президентов Молдовы и Греции Майи Санду и Катерины Сакелларопулу - Sputnik Moldova, 1920, 01.03.2023
Abonare
Președintele Greciei își întrerupe vizita în Moldova după ce astă noapte în țara sa a avut loc un accident cu implicarea a două trenuri.
CHIȘINĂU, 1 mar – Sputnik. În această noapte în Grecia s-au ciocnit frontal două trenuri. Peste douăzeci de persoane și-au pierdut viața în acest accident și alte peste 80 de persoane au fost rănite. O operațiune de căutare și salvare este în desfășurare.
„Trebuie să-mi întrerup vizita și să mă întorc în Grecia. Gândurile mele sunt acum la cei care erau în acele trenuri și la cei care și-au pierdut pe cei dragi. Autoritățile încearcă să salveze oameni”, a spus Katerina Sakellaropoulou.
În mesajul său din cadrul conferinței de presă comune susținută cu omologul său moldovean Maia Sandu, Katerina Sakellaropoulou a subliniat că Republica Moldova și Grecia mențin relații de prietenie din punct de vedere istoric și continuă să dezvolte cooperarea bilaterală.
Președintele Maia Sandu a exprimat condoleanțe poporului elen în legătură cu tragedia care s-a produs în această noapte în Grecia.
Președinția Republicii Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 28.02.2023
Politică
Președinția a decis, într-un târziu, să anunțe oficial vizita președintelui Greciei
Fluxul de știri
0