Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Nicolae Ciucă și Dorin Recean au făcut declarații pentru presă

© Photo : Guvernul RomânieiPremierul moldovean Dorin Recean în vizită la București, întâlnire cu omologul său român Nicolae Ciucă
Premierul moldovean Dorin Recean în vizită la București, întâlnire cu omologul său român Nicolae Ciucă - Sputnik Moldova, 1920, 01.03.2023
Premierul moldovean Dorin Recean în vizită la București, întâlnire cu omologul său român Nicolae Ciucă
Abonare
Premierii Româneii și Moldovei, Nicolae Ciucă și Dorin Recean, au făcut declarații pentru presă.
CHIȘINĂU, 1 mar – Sputnik. Premierii Româneii și Moldovei, Nicolae Ciucă și Dorin Recean, au făcut declarații într-o conferință de presă comună susținută la București.
Ciucă l-a asigurat pe Recean de susținerea de neclintită a suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova în frontierele sale recunoscute la nivel internațional.
România, potrivit li Ciucă, promovează susținerea Republicii Moldova inclusiv la Bruxelles, susține ideea de misiune civilă pentru Moldova.
Premierul româna mai spus că a discutat cu Recean agenda europeană a Republicii Moldova, eforturile de reformă, justiția, statul de drept, eficientizarea administrației, însănătoșirea mediului economic moldovenesc. Au mai fost discutate și liberalizarea comerțului, precum și reducerea tarifelor la roaming.
Un alt domeniu în care, a subliniat Ciucă, România a demonstrat că ajută Moldova este cel energetic. Premierul român a invocat și câteva dovezi: a donat Moldovei lemne și păcură, i-a furnizat energie electrică.
Încă un proiect de perspectivă menționat de Ciucă este un nou pod peste Prut, care urmează să fie construit în curând. În acest sens a fost semnat și un memorandum.
El a dat asigurări că România va fi alături de Moldova în toate crizele.
La rândul său Dorin Recean a mulțumit României pentru sprijin, a dat asigurări că actuala guvernare de la Chișinău va insista pe agenda europeană și pe integrarea europeană, promovând în acest sens toate reformele care vor fi cerute.
Tot azi a devenit cunoscut că urmează să aibă loc o nouă ședință a guvernelor român și moldovean la București.
Grosu - Sputnik Moldova, 1920, 26.02.2023
Politică
Grosu spune că Moldova nu va adera la NATO
Fluxul de știri
0