Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Dorin Recean a fost primit la București de Klaus Iohannis

© Photo : Administrația PrezidențialăDorin Recean a fost primit la Palatul Cotroceni de la București de președintele României Klaus Iohannis
Dorin Recean a fost primit la Palatul Cotroceni de la București de președintele României Klaus Iohannis - Sputnik Moldova, 1920, 01.03.2023
Abonare
Președinția României a emis un comunicat în legătură cu primirea de către Președintele României, Klaus Iohannis, a Prim-ministrului Republicii Moldova, Dorin Recean.
CHIȘINĂU, 1 mar – Sputnik. Președintele României, Klaus Iohannis, l-a primit miercuri, 1 martie 2023, la Palatul Cotroceni, pe Prim-ministrul Republicii Moldova, Dorin Recean, anunță Președinția de la București.
În cadrul întrevederii, potrivit sursei oficiale, „Iohannis a adresat înaltului oficial de la Chișinău felicitări pentru alegerea în noua funcție și a evocat dialogul aprofundat și constant, purtat la nivel politic, necesar pentru luarea deciziilor care să ducă la avansarea agendei bilaterale, precum și a parcursului european al Republicii Moldova”.
Totodată, la fel cum a făcut-o acum câteva ore premierul român Nicolae Ciucă, „Președintele României a reiterat mesajul de sprijin ferm în gestionarea provocărilor de securitate, ca și a dezechilibrelor economice, cauzate de conflictul din Ucraina, mesaj care a fost transmis și cu prilejul întrevederii recente avute cu Președintele Maia Sandu, la 23 februarie 2023”.
Președintele României a evidențiat asistența multidimensională pe care România o acordă Republicii Moldova, inclusiv pentru gestionarea situațiilor de criză cu care aceasta se confruntă. De asemenea, au fost discutate modalități concrete de prioritizare și diversificare a acestei asistențe.
La rândul său prim-ministrul moldovean Dorin Recean, ne mai informează sursa oficială d el București, „a adresat mulțumiri pentru sprijinul consistent și prompt oferit de România de fiecare dată când Republica Moldova s-a aflat în dificultate. De asemenea, a exprimat recunoștința autorităților de la Chișinău pentru asistența bugetară directă, precum și pentru susținerea constantă în parcursul european al Republicii Moldova”.
Președintele Klaus Iohannis a reconfirmat angajamentul României de a acorda întreaga susținere în procesele de transformare, modernizare și de implementare a reformelor, în spiritul Parteneriatului Strategic bilateral pentru integrarea europeană a Republicii Moldova, bazat pe comunitatea de limbă, cultură și istorie.
Premierul moldovean Dorin Recean în vizită la București, întâlnire cu omologul său român Nicolae Ciucă - Sputnik Moldova, 1920, 01.03.2023
Politică
Nicolae Ciucă și Dorin Recean au făcut declarații pentru presă
Fluxul de știri
0