Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Standarde duble? În alte zile autobuzele stopate azi pot circula fără niciun impediment

© Sputnik / Rodion ProcaProtestul Mișcării Pentru Popor
Protestul Mișcării Pentru Popor - Sputnik Moldova, 1920, 28.02.2023
Abonare
Mașinile, cele care circulă pe curse interne și internaționale, sunt implicate în transportul de pasageri în timpul săptămânii și nu reprezintă un pericol. Dar în ziua protestelor, potrivit poliției, există motive să nu fie lăsate să intre în oraș.
CHIȘINĂU, 28 feb – Sputnik. Președintele Asociației Transportatorilor Rutieri din Moldova, Oleg Alexa, a comentat acțiunile polițiștilor care au stopat autobuzele cu protestatari la periferia Chișinăului.
„Mașinile, cele care circulă pe curse interne și internaționale, sunt implicate în transportul de pasageri în timpul săptămânii și nu reprezintă un pericol. Dar în ziua protestelor, potrivit poliției, există motive să nu fie lăsate să intre în oraș. De fapt, aceasta este o încălcare gravă a drepturilor la circulație”, a spus Alexa.
Potrivit acestuia, oamenii au insistat să meargă la Chișinău.
„La început, poliția a vrut, în general, să întoarcă din drum autobuzele împreună cu oamenii, astfel încât să facă cale întoarsă”, a mai menționat Alexa, adăugând că mulți au mers pe jos spre centrul Capitalei.
El a precizat că au fost și cazuri când oamenii legii au reținut actele șoferilor de autobuz.
„În realitate, aceasta este o încălcare foarte gravă a drepturilor fundamentale atât ale cetățenilor, cât și ale întreprinderilor. Nu mă așteptam ca în țara noastră să se ajungă atât de repede la un stat polițienesc”, a mai spus Alexa.

LIVE - Protestul opoziției în centrul Chișinăului - Sputnik Moldova, 1920, 28.02.2023
Video
Video - Protest organizat de opoziție marți în centrul Chișinăului
Fluxul de știri
0