Moldova și Rusia
Sputnik Moldova vă prezintă informații și analize despre dezvoltarea relațiilor bilaterale pe agenda autorităților din Rusia și Moldova

Peskov despre Transnistria: Occidentul și regimul de la Kiev sunt capabili de provocări

© Sputnik / Sergey Guneev / Accesați arhiva multimediaPescov
Pescov - Sputnik Moldova, 1920, 27.02.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Secretarul de presă al Președintelui Federației Ruse a comentat situația din regiunea transnistreană.
CHIȘINĂU, 27 feb - Sputnik. Atmosfera din jurul Transnistriei pentru Kremlin - subiectul celei mai aprofundate atenții și motiv de îngrijorare, situația este provocată din exterior, a spus purtătorul de cuvânt al liderului rus Dmitri Peskov, scrie RIA Novosti.

"Bineînțeles, situația din Transnistria este obiectul atenției noastre celei mai apropiate și un motiv pentru îngrijorarea noastră”, a spus Peskov, răspunzând la o întrebare despre modul în care Kremlinul evaluează situația de acolo și dacă îi este frică că Occidentul va dori să „ o destabilizeze”.

Potrivit lui Peskov, Occidentul și regimul de la Kiev sunt capabili de provocări împotriva Transnistriei.

"Știm că atât oponenții noștri din regimul ucrainean, cel de la Kiev, cât și din țările europene sunt capabili de diverse tipuri de provocări. Știm bine asta și suntem conștienți de acest lucru", a mai spus Peskov.

Anterior, Ministerul rus al Apărării a declarat că autoritățile ucrainene au intensificat pregătirile pentru invadarea Transnistriei, iar în apropierea frontierei ucrainene-transnistrene s-a înregistrat o acumulare semnificativă de personal și echipament militar al unităților ucrainene.
Ministerul Apărării al Republicii Moldova, la rândul său, a asigurat că în prezent nu există amenințări directe la adresa securității militare a țării, iar dacă vor fi identificate posibile amenințări, vor informa imediat publicul.
Post al pacificatorilor, Tighina - Sputnik Moldova, 1920, 24.02.2023
Politică
Pacificatorii din Transnistria controlează în situația din zona de securitate
Fluxul de știri
0