Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

UE a aprobat noi sancțiuni împotriva Rusiei

© Sputnik / Sergey Guneev / Accesați arhiva multimediaFlagul Federației Ruse și UE
Flagul Federației Ruse și UE - Sputnik Moldova, 1920, 26.02.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Uniunea Europeană a aprobat, în seara zilei de 24 februarie, noi sancțiuni împotriva Rusiei și a companiilor iraniene acuzate că au sprijinit Moscova.
CHIȘINĂU, 26 feb – Sputnik. „Astăzi, UE a aprobat al 10-lea pachet de sancţiuni, care include restricții mai stricte asupra exportului de tehnologii și mărfuri cu dublă utilizare”, a declarat președinția suedeză, potrivit Sputnik France.
Al 10-lea pachet de sancţiuni implică în special:
Noi restricții de export din UE către Rusia în valoare de 11 miliarde de euro;
Înghețarea activelor ale trei bănci rusești și ale mai multor entități, inclusiv companii iraniene, acuzate că au furnizat drone Moscovei;
Lista include 120 de nume, dar rămâne confidențială până la publicarea sa în ziarul oficial al UE.
Polonia consideră sancţiunile „prea slabe”, după cum a spus premierul polonez Mateusz Morawiecki, în timpul vizitei sale la Kiev pentru a livra prima serie de tancuri Leopard 2 de fabricație germană promise de Varșovia.
„Polonia nu a obținut nimic”, au spus mai mulți diplomați pentru AFP. „A făcut o declarație unilaterală cu privire la ceea ce se aştepta pentru următorul pachet de sancțiuni”, a spus unul dintre ei.
Ministerul de Externe al Ungariei, Peter Szijiarto - Sputnik Moldova, 1920, 25.02.2023
Internațional
Ministrul de Externe al Ungariei arată cum sunt atacați cei care luptă pentru pace
Fluxul de știri
0