Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Protestul din Berlin împotriva înarmării Ucrainei a adunat zeci de mii de oameni

© AFP 2023 / JOHN MACDOUGALLMiting împotriva războiului „Pace pentru Ucraina” la Berlin
Miting împotriva războiului „Pace pentru Ucraina” la Berlin - Sputnik Moldova, 1920, 26.02.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Se estimează că între 13.000 şi 50.000 de persoane au participat la protestul din Berlin prin care s-au cerut discuții de pace.
BUCUREŞTI, 26 feb – Sputnik. Zeci de mii de germani au participat la protestul pentru pace, un miting masiv organizat sâmbătă de politiciana Sahra Wagenknecht de la partidul Die Linke (Partidul de Stânga) și de autoarea Alice Schwarzer.
Manifestanții s-au adunat la poarta Brandenburgului, solicitând organizarea de discuții de pace care să pună capăt conflictului din Ucraina și cerând ca Berlinul să înceteze să mai furnizeze Kievului arme.
Wagenknecht a criticat guvernul german pentru că a încercat să „ruineze Rusia”, cerându-le liderilor să propună Moscovei o „ofertă”, astfel încât să poată începe discuțiile de pace. Ea a spus că mitingul a reprezentat „începutul unei inițiative cetățeneşti” și lansarea unei „noi mișcări de pace puternice în Germania”.
La miting au fost invitaţi protestatarii din întregul spectru politic, organizatorii declarând că este binevenit oricine dorește pacea „din toată inima”, deși nu au fost bineveniţi provocatorii neonazişti care şi-au făcut loc pentru a primi atenția mass-media.
Organizatorii au numărat aproximativ 50.000 de participanți, în timp ce poliția a dat o cifră de 13.000.
La începutul acestei luni, Wagenknecht și Schwarzer au publicat un manifest pentru pace, îndemnându-l pe cancelarul Olaf Scholz să „oprească escaladarea prin livrările de arme”. De atunci manifestul a fost semnat de peste o jumătate de milion de oameni, inclusiv de intelectuali publici cunoscuți și figuri politice, potrivit RT.
Scholz a declarat în mod repetat că discuțiile de pace nu sunt posibile, insistând că Rusia este cea care nu dorește să vină la masa negocierilor, în ciuda numeroaselor încercări ale Moscovei, de la începutul conflictului, de a rezolva situaţia în mod pașnic.
Fluxul de știri
0