Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Brazilia cere ţărilor neimplicate în conflictul din Ucraina să promoveze pacea

© Sputnik / BelTA / Accesați arhiva multimediaDrapelele Ucrainei și Rusiei la negocierile organizate de Belarus
Drapelele Ucrainei și Rusiei la negocierile organizate de Belarus - Sputnik Moldova, 1920, 26.02.2023
Abonare
Președintele Braziliei, Luiz Inacio Lula Da Silva, a spus că toate țările care nu sunt implicate în conflictul din Ucraina trebuie să facă eforturi pentru a promova discuțiile pentru pace.
CHIȘINĂU, 26 feb – Sputnik, Doina Crainic. „Este nevoie urgentă ca un grup de țări, care nu sunt implicate în conflictul [din Ucraina], să își asume responsabilitatea de a promova negocierile pentru restabilirea păcii”, a scris Lula vineri, potrivit Sputnik News.
La începutul acestei luni, președintele brazilian a îndemnat la încetarea conflictului din Ucraina și a spus că Rusiei trebuie să i se ofere „condiții minime” pentru a face acest lucru. Lula a spus că dorește să discute un armistițiu nu numai cu Rusia, ci și cu SUA, China, India, Indonezia și alte țări.
Vineri s-a marcat un an de la începutul operațiunii militare speciale a Rusiei în Ucraina.
China a publicat vineri un document cu 12 puncte intitulat „Poziția Chinei cu privire la soluționarea politică a crizei din Ucraina”, în care a susţinut, printre altele, respectarea suveranității tuturor țărilor, încetarea ostilităților și reluarea discuțiilor de pace între Moscova și Kiev.
Kremlinul și-a subliniat în mod repetat disponibilitatea de a negocia, în timp ce guvernul de la Kiev a exclus orice discuție, atâta timp cât Vladimir Putin rămâne președinte al Rusiei.
Совет Россия - НАТО в Брюсселе - Sputnik Moldova, 1920, 24.02.2023
Internațional
NATO nu vrea Pace în Ucraina? Cum a reacționat Stoltenberg la planul Chinei
Fluxul de știri
0