Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Statistici UE: Bulgarii se descurcă tot mai greu financiar

© Sputnik / OsmatescoOameni, oraș
Oameni, oraș - Sputnik Moldova, 1920, 25.02.2023
Abonare
Deși autoritățile pro-UE de la Sofia doresc aderarea Bulgariei la zona Euro (ceea ce va aduce mai multă inflație) bulgarii de rând se confruntă cu criză și sărăcie.
CHIȘINĂU, 25 feb - Sputnik, Bogdan Duca. 54% dintre bulgari au dificultăți în a-și plăti la timp facturile curente, potrivit unui studiu privind efectul inflației în 13 țări. Din cauza creșterii costului vieții, tot mai mulți consumatori din Bulgaria își reduc principalele cheltuieli și au tendința de a lua un împrumut pentru a-și acoperi cheltuielile zilnice.
Creșterea inflației a devansat rapid veniturile bulgarilor, arată studiul. Potrivit datelor, doar 35% dintre bulgari au avut o creștere salarială în ultimele 6 luni, iar 65% au avut venituri neschimbate. Acest lucru determină multe gospodării să caute un plan B pentru a face față cheltuielilor curente. Dificultăți similare întâmpină şi gospodăriile din Croația, România și Germania. Iar consumatorii din Suedia, de exemplu, se descurcă cu facturile mult mai ușor, arată studiul.
Inflația a început deja să „topească” economiile bulgarilor. Cele mai recente date ale Băncii Naţionale a Bulgariei arată că cele mai mici depozite în bănci sunt în scădere atât ca număr, cât și ca sumă, transmite postul de televiziune NOVA.
Ploaie, intemperie - Sputnik Moldova, 1920, 24.02.2023
Societate
Planul RM de adaptare la schimbări climatice, elaborat cu ajutor extern și discutat public
Fluxul de știri
0