Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Planul RM de adaptare la schimbări climatice, elaborat cu ajutor extern și discutat public

© Sputnik / Mihai CarausPloaie, intemperie
Ploaie, intemperie - Sputnik Moldova, 1920, 24.02.2023
Abonare
Ministerul Mediului informează că a supus consultărilor publice Programul național de adaptare la schimbările climatice.
CHIȘINĂU, 24 feb – Sputnik. Programul național de adaptare la schimbările climatice până în anul 2030 și Planul de acțiuni pentru implementarea acestuia au fost supuse consultărilor publice de către Ministerul Mediului. Instituția a organizat un eveniment la care au participat reprezentanți ai câtorva ONG-uri de mediu, reprezentanți ai unor companii private și ai autorităților publice centrale.
„Programul stabilește obiective orientate spre sporirea rezilienței climatice a șase domenii: agricultură, sănătate, transport, energie, apă și sectorul forestier. Documentul este însoțit de un plan de acțiuni pentru prevenirea și depășirea riscurilor și vulnerabilităților provocate de schimbările climatice”, informează serviciul de presă al Ministerului Mediului.
Secretarul de Stat de la Ministerul Mediului, Grigore Stratulat, a menționat că Programul național de adaptare la schimbările climatice și planul de implementare a acestuia urmărește dezvoltarea capacităților de adaptare la schimbările climatice, sporirea nivelului de conștientizare a publicului privind procesul de adaptare, extinderea bugetării pentru adaptarea la schimbările climatice, reducerea riscurilor de dezastre în planificarea strategică sectorială și sporirea rezilienței sectoarelor prioritare prin investiții și reducerea riscului de hazarduri climatice.
Sursa oficială ne mai informează că Programul nu a fost elaborat independent de autoritățile moldovenești, ci „cu sprijinul proiectului PNUD Moldova „Promovarea procesului național de planificare a adaptării Republicii Moldova la schimbările climatice”, finanțat de Fondul Verde pentru Climă.
Sală de clasă - Sputnik Moldova, 1920, 21.02.2023
Societate
În Moldova a demarat testarea pe eșantion reprezentativ a materialelor de examen
Fluxul de știri
0