Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Ministerul Finanțelor face pregătiri de punere în aplicare a noului cod vamal

© Sputnik / Mihai CarausControl vamal
Control vamal - Sputnik Moldova, 1920, 25.02.2023
Abonare
Ministrul de resort, Veronica Sirețeanu, a încurajat implicarea subiecților interesați în procesul de elaborare și implementare a cadrului normativ de punere în aplicare a noilor reglementări vamale.
CHIȘINĂU, 25 feb – Sputnik. Ministerul Finanțelor anunță despre o sesiune de informare cu privire la reglementările care se regăsesc în proiectul Regulamentului de punere în aplicare a noului Codul vamal nr. 95/2021, organizată la finele săptămânii.
Ministrul de resort, Veronica Sirețeanu, a încurajat implicarea subiecților interesați în procesul de elaborare și implementare a cadrului normativ de punere în aplicare a noilor reglementări vamale.
„Sunt sigură că prin implicare și efort comun vom asigura implementarea unui cadru normativ axat pe facilitarea activității vamale, extinderea comerțului exterior și creșterea competitivității agenților economici”, a declarat Sirețeanu.
Ministerul Finanțelor mai notează că la sesiune au fost prezentate principalele prevederi ale documentului pe fiecare capitol, obiectivele în acest sens și acțiunile ulterioare privitor la organizarea discuțiilor cu mediul de afaceri.
Sursa oficială susține că reprezentanții mediului de afaceri prezenți la eveniment „și-au expus poziția față de document, au înaintat propuneri, sugestii și recomandări, care în rezultat au generat o discuție deschisă și constructivă”.
Proiectul Regulamentului este structurat în 9 capitole care conțin reglementări privitor la mecanismele de eliberare, suspendare, retragere, modificare și anulare a autorizației de operator economic autorizat; modul de emitere a deciziilor referitoare la aplicarea legislației vamale; factorii în baza cărora se aplică drepturi de import sau de export; reguli de plasare a mărfurilor sub un regim vamal etc.
Studenți, instituții superioare de învățământ - Sputnik Moldova, 1920, 22.02.2023
Societate
Veste bună! Bursele pentru elevi, studenți, masteranzi și doctoranzi vor fi majorate
Fluxul de știri
0