Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Ambasadorul rus la ONU: liderii occidentali au mințit în trecut, mint şi acum

© Sputnik / Nancy Sisel / Accesați arhiva multimediaVassili Nebenzia
Vassili Nebenzia - Sputnik Moldova, 1920, 25.02.2023
Abonare
Liderii țărilor occidentale au minţit în mod repetat Rusia și vor să facă acest lucru şi în prezent, a declarat ambasadorul rus la Organizaţia Națiunilor Unite, Vassili Nebenzia.
CHIȘINĂU, 25 feb – Sputnik, Doina Crainic. „Liderii occidentali ne-au mințit atunci și vor să continue să ne înșele şi acum”, a declarat Nebenzia vineri, în timpul unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU.
Minciunile cu privire la extinderea NATO și la cât de mult cheltuiesc pentru dezvoltare au fost spuse de secretarul american de stat Antony Blinken, a adăugat ambasadorul rus, citat de Sputnik News.
La începutul întâlnirii, Blinken a spus că Statele Unite sunt pregătite să se angajeze în eforturile diplomatice pentru a pune capăt conflictului din Ucraina, dar a adăugat că ceea ce contează cel mai mult este natura păcii care ar urma.
Ședința Consiliului de Securitate al ONU a fost organizată de Ucraina și aliații săi occidentali pentru a marca un an de la începutul operațiunii militare speciale a Rusiei.
Numeroși miniștri ai Afacerilor externe și alți oficiali din țările europene au ajuns la New York pentru a participa la întrunire.
Anterior, vineri, Casa Albă a anunțat sancțiuni suplimentare împotriva Rusiei, inclusiv o creștere a tarifelor la peste 100 de metale, minerale și produse chimice rusești în valoare de aproximativ 2,8 miliarde de dolari.
Clădirea MAE rus de la Moscova
 - Sputnik Moldova, 1920, 24.02.2023
Moldova și Rusia
Rusia avertizează SUA și NATO în privința unor pași nesăbuiți în regiunea transnistreană
Fluxul de știri
0